I'm waiting here

"I'm waiting here" is a song from the second solo album by American film director and musician David Lynch.

The music video for "I'm Waiting Here" was based on concepts by Lykke Li and visual artist Daniel Desure. It features cinematography by Nicholas Trikonis, and was edited by Jesse Fleming and Sadie Strangio. The video features a single-shot clip taken from the dashboard of car traveling along an empty desert road. BlackBook described it as "beautiful in its simplicity ... the perfect, tranquil, seductive, and meditative accompaniment for the song." Its imagery harkens "back to Lynch's affinity for the road and the vast possibility of spaces that transcend forever."

Auld Haunts

Inspired by the collaboration between Jameson Irish Whiskey and Franciscan Well Brewery that created Jameson Caskmates. The Irish distillery wanted to see what else could be created when two great things come together. Illustrator, Steve McCarthy and photographer, Steve O’Connor collaborated on the Auld Haunts series, bringing alive the ghosts of Dublin’s timeless hangouts.

The images were shot at dawn to capture bustling areas of the city while they were dead silent, creating an otherworldly feel. All photos were shot on Fuji Superia 400. The illustrations were cut together from images in the series and were shot with the same film.

8 Dutch Artists

Amsterdam is the latest backdrop for the Converse Clash Wall series, which have taken place in cities across the globe. Unlike the others, this part is locally unique as it embodies the history of the city by taking over a traditional 17th century canal house.

Clash Wall Amsterdam took over five floors transformed by eight Dutch artists: Does, Onno Poiesz, Rutger Termohlen, Sober Industries, Karski, Telmo Miel, Zedz and Zender. In nine days they created an ultimate collaboration: a "clash" of styles that runs throughout the entirety of the building. The the first of its kind in the Clash Wall series, the project combined their personal style and ideas with that of Converse fans from around the world — uniting the artists and their fans via the brand's Twitter page through inspirational tweets, working together in a new and refreshing way.

With the use of multiple artistic methods and materials, the artists managed to seamlessly connect each floor of this five-story house, uniting their distinctive styles. By clashing in the historic house, this project also touched upon a very Dutch practice. Keeping windows open in the home is a Dutch tradition that dates back to the late 16thand 17th centuries during the Dutch Golden Age. Windows were kept open and curtains never closed while sailors were out at sea. This was so their wives couldn't cheat on them. The idea's moral has evolved over time, from thwarting adultery to sharing. In a culture where being normal is considered "crazy enough," the home is the only place where the Dutch can truly express themselves. Allowing these artists to work in a space with the windows uncovered recognizes a very special form of domestic exhibitionism that each resident of this country understands and shares. They've taken something that many would consider private and made it public. They transformed it into more than just a home: a work of art and an unique experience for the public to enjoy.

Better Shelter

Better Shelter began as a small but innovative design project in 2010 in Hällefors, Sweden, driven by the belief that sustainable design can make a difference in humanitarian efforts.

Through groundbreaking collaboration and strong partnerships with UNHCR and the IKEA Foundation, Better Shelter started to develop ideas and designs for new housing solutions. The ideas were transformed into prototypes, which were tested and further developed with refugees in Ethiopia and Iraq. Better Shelter cooperates closely with its partners, customers and end-users to continuously gather invaluable feedback for future improvements.

 

 

Michel Gondry × Noam Chomsky

Spend an afternoon with Michel Gondry in his Brooklyn home as he discusses his latest project, "Is the Man Who Is Tall Happy?" (available now on Netflix and iTunes: http://bit.ly/JbUaaY) and the animation techniques he used to bring his conversations with Noam Chomsky to life.

PLAY Comme des Garçons × Converse

A collab doesn’t have to be predicated on newness to be exciting. In 2015, Comme des Garçons updated the pattern on their high- and low-top PLAY Converse sneakers. The styles were scooped up by retailers and consumers alike.

Ice Cream as a Living Artifact

Jeni’s Splendid Ice Creams is a company made up of people devoted to making the best ice cream in the World. Their scoop shops are similar in character to American Licks, their visual collection of classic, pre-1980 ice cream flavors. They took cues from their favorite museums to give the nostalgia-rich collection a fun, gallery-like style. The treats were photographed on white plinths against a white backdrop to play up the exhibit guise.

Stop in and you can view glamour shots of all six flavors along with placards with a little interesting history on each one — for serious ice cream nerds.

The closest one is in Loz Feliz:

1954 Hillhurst Ave
Los Angeles, CA 90027
(323) 928-2668



Darkside × Children Of The Light

“I thought I was making a dance record.“

“I thought I was making a rock record.“

“We both failed.”

Darkside is a collaborative duo made up of guitarist Dave Harrington and electronic producer Nicolas Jaar. The two musicians have vastly different backgrounds, but over the course of several years of touring together, they found common ground: Darkside. Dave and Nico use each other as mediums. They work on primal instinct and summon a hybrid of electronic music and psychedelic rock with the kind of artistic depth and breadth for which the term “progressive” was coined.

For their concerts Darkside teams up with the innovative Dutch-Norwegian live scenography duo, Children of The Light. Here is what they had to say about the collaboration:

"Our artistic visions matched very strongly from the beginning, and Children of the Light and Darkside have grown bigger with each other. Normally, reviews don’t cover the visual aspect of a performance, but in the reviews Darkside got was they wrote as much about the scenography as the music. This enhanced the idea that we were an powerful team. Something we felt on the stage as well.. The huge round double-sided mirror was the result of experiments with reflective materials. We wanted to make something that could be invisible and reflecting at the same time. The idea of the Mirror itself is very flexible, of course: it’s something that adjusts itself to the environment which makes it feel organic. We liked the ambiguous idea behind it, just like Darkside: there is no dark side, without the light side. The Mirror could become anything, even a black hole or the Big Bang."

Herbal medley

Herbal Medley is a commission for Vital Arts to provide a permanent solution to the privacy issuein the new wing of St Bartholomew’s (Bart’s) Hospital, London. The rooms are overlooked by the offices of the Bank of America from across a narrow alley. Theiraim was to create a permanent treatment of the windows that would provide privacy and at the same time a level of transparency to still enjoy a view from the inside. The façade is 108 metres long and 8 storeys high. 300 windows had to be treated, including 240 windows of wards. The pattern is a mix of 24 different herbs and plants with medicinal qualities: from Arnica to Rosemary and Dandelion to Lavender. They set out to create a pattern for the windows that would make the patient feel good about being in the rooms. The herbs add a botanical, floral and healing quality to the space. Vital Arts is the arts organization for Bart’s Health NHS Trust, East London, who commission art to improve the hospital environment for patients.

Take me to church

Irish singer songwriter, Ukrainian ballet dancer, English choreographer and American photographer walk into a bar...

COS × Snarkitecture, Los Angeles

For their second collaboration with New York-based design studio Snarkitecture, COS created a temporary installation and store in Los Angeles. Centered around a 20ft high mirrored wall.  The installation divides the double height space of Austere in Downtown LA into two rooms, each containing an offset grid of bent steel and concrete sculptural displays that highlight the form and silhouette of individual pieces. In reference to the contrasting tones of the collection, one space is in all-white monochrome and the other pink tinted, creating the uncanny effect of identical yet starkly different environments.


6 – 15 November 2015
Austere
912 South Hill Street
Los Angeles, CA 90015